Oldal betöltése folyamatban

Hogyan tisztít a méregtelenítő kúra?

A méregtelenítő kúra mint hatékony közérzet-javító és betegség-megelőző, napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap. A szakemberek szerint évente kétszer, de legalább egyszer fontos lenne, sőt elengedhetetlen a méregtelenítés, egy alapos méregtelenítő kúra véghezvitele. Az őszi és tavaszi időszak erre különösen alkalmas.

Szervezetünk egyik legfontosabb szerve a máj – ha nem működik megfelelően, nem telik bele sok idő és komoly, akár életet veszélyeztető egészségügyi gondjaink adódhatnak. Az ember testében folyamatosan zajlik méregtelenítés. A kiválasztás során  nemcsak a felesleges anyagok távoznak a szervezetből, hanem azok is, amelyek terhelik, mérgezik azt.

A máj, a vesék, a belek kifejezetten fontos szerepet töltenek be ebben, ezek végzik az eltávolításra váró anyagok kiválasztását, tárolják azt, majd kiürítik a testből.

A máj megtisztítja a vért a méreganyagoktól, illetve a zsírok emésztése érdekében epét termel. E lényeges szervünk szétválasztja a szervezet számára előnyös, illetve a kárt okozó anyagokat, minden nem kívánatos összetevőt kiszűr a vérből. Miután átmenetileg tárolta ezeket, igyekszik kiüríteni a bőrön, veséken, tüdőn át.

Ám ha ez a fontos szerv túl van terhelve, nem tudja végezni feladatát és a káros anyagok visszajutnak a szövetekbe. A méregtelenítő kúra egyik célja ennek megakadályozása.

Dolgunk van azonban a vesetisztítással is. Bár a vesékben nem tárolódnak méreganyagok, gyakori gond a vizelet sűrűsége a kevés vízfogyasztás miatt, márpedig a vesének vizes közegre van szüksége a méreganyagok eltávolításához.

A méregtelenítő program során tehát a szerveink által elkezdett folyamatot kell segítenünk.

Sajnos, környezetünk szennyező anyagai és a táplálkozásunk is hozzájárulhat ahhoz, hogy szervezetünkben felhalmozódjanak a káros anyagok. Ehhez társul még az, hogy a modern ember – tisztelet a kivételnek – keveset mozog, ezért vérkeringése és a kiválasztás folyamata is lelassul.

A mozgás gyakoriságán és a táplálkozáson tudunk változtatni - bár akkor sem biztos, hogy semmilyen szennyeződést nem juttatunk a testünkbe. Az emésztési zavarok  a székrekedés, a puffadás nagyon sok esetben a modern, rohanó világ eredményei, mint például a tartósítószerek, szintetikus anyagok, melyekkel korábban nem kellett szembesülnie emésztőrendszerünknek. Túl sok a cukor, az állati zsír, az adalékanyag. De itt vannak még a kozmetikumok is, melyekből ugyancsak veszélyes vegyi anyagok származhatnak.

A méreganyagok olyan mértékben terhelik mára a szervezetünket, hogy a szervek már nem képesek természetes módon teljesen megszabadítani bennünket ezektől.

Egy jó méregtelenítő kúra hatásai azonnal érezhetőek. Pár nap alatt egészségesebbnek, könnyebbnek, felszabadultabbnak érezzük magunkat, s a májnak is kisebb energiájába kerül majd a méregtelenítés.

Méregtelenítés természetesen

Számos teljesen természetes módszer létezik, ám a szélsőséges méregtelenítő kúra helyett ajánlottabb olyan ételek fogyasztása, melyek hatékony antioxidánsokat tartalmaznak – C-vitamint , E-vitamint -, cinket, béta-karotint, szelént, Omega-3 zsírsavakat találunk bennük.

Jól járunk azonban a táplálék-kiegészítőkkel is. A méregtelenítő kúraként szolgáló, rostanyagokban és gyógynövényekben bővelkedő termékek kiváló eszközök a szervezet hatékony megtisztítására.

A Clean Inside® méregtelenítő kúra béltisztító rost, mely húszféle növényi eredetű, nem oldódó rostot foglal magába. Ezek nagymértékben segítenek abban, hogy a vastagbél megszabaduljon a felhalmozódott méreg- és salakanyagoktól, de új anyagok felgyülemlését is gátolja.

Méregtelenít és tisztítja a májat a ToxiClean® táplálék-kiegészítő is. A rostban és gyógynövényben gazdag termék az egyéb méreganyagokon túl eltávolítja a higanyt, az ólmot és a nehézfémeket. Hatékonyan tisztítja a vért.

Mivel a modern hétköznapokban testünk nehezen küzd meg a sok méreganyaggal, nagyon fontos a segítségére sietnünk évente egy-kétszer (vagy akár többször) elvégzett méregtelenítő kúra formájában!

Forrás:

https://www.eletmod-magazin.com/beltisztitas

https://www.vitalitas-magazin.hu/belgyogyaszat/beltisztitas-otthon

https://www.meregtelenites-beltisztitas.com/beltisztitas

https://www.meregtelenites-beltisztitas.com/meregtelenites

Kapcsolat

 • +36 21 252 3800
 • +36 70 775 96 47
 • ugyfelszolgalat@naturalswiss.ch
 • Cím:
  NaturalSwiss
  Nyon Lake Geneva
  Route de Crassier 7
  Eysins 1262
  Switzerland